De zolder, de fijne extra verdieping op uw huis. Een grote ruimte, maar helaas vaak ook maar beperkt te gebruiken door het schuine dak. Zonde, de zolder wordt vaak gebruikt als rommelhok waar de koffers liggen te verstoffen. Zo gaan er veel kostbare en bruikbare meters verloren. Met een dakkapel creëert u meer ruimte en licht op zolder en maakt optimaal gebruik van de meters die u toch al heeft! Zo tovert u de zolder in één klap om tot een volwaardige leefruimte.

Er zijn meerdere soorten dakkapellen, ik vertel u in deze blogpost meer over de kunststof dakkapel. Deze is van een onderhoudsarm materiaal en daar wordt het vaakst voor gekozen. Wij snappen waarom en daarom delen we alle voordelen met u.

1. Meer ruimte om te kunnen lopen

Verhoog uw dak met een dakkapel en creëer meer loopruimte. Het schuine dak maakt de zolder en de loopruimte namelijk erg beperkt. Door het verhogen van het dak wordt deze ruimte een stuk bruikbaarder!

2. Een groter gebruiksoppervlak

Met het verhogen van uw dak, verhoogt u het totale gebruiksoppervlak. Uw huis stijgt daardoor in waarde en vergroot natuurlijk het woongenot, u kan de kamer zo ineens voor veel meer dingen gebruiken! Een fijne ruimte om de was te doen, een werkplek of misschien wel als extra slaapkamer.

3. Meer licht met een dakkapel

Een dakkapel wordt voorzien van mooie ramen, ramen die een hoop licht doorlaten. Dit maakt de ruimte licht en dat maakt dat de ruimte groter aanvoelt dan bij daadwerkelijk is.

4. Een fijn uitzicht vanaf zolder

Dakramen op de zolder zijn fijn, maar met een dakkapel wordt naar buiten kijken nog leuker. Zo heb je veel meer uitzicht, net zoals met je gewone ramen op andere verdiepingen. Zo kunt u ook op zolder genieten van de omgeving, leuk voor als u van de zolder een extra slaapkamer maakt!

5. Een kunststof dakkapel heeft weinig tot geen onderhoud nodig

Kunststof is een onderhoudsarm materiaal en dat betekent dat u vrij weinig onderhoud hoeft te plegen. Dat scheelt een hoop tijd! Kunststof rot niet en is gelukkig eenvoudig schoon te houden.

Wat is je budget en welke dakkapel past daar bij?

Laat u een prefab dakkapel plaatsen of wilt u er eentje volledig in uw eigen stijl laten ontwerpen? Bekijk wat er in uw budget past. Dakkapellen zijn er in alle soorten en maten, dus er is altijd eentje die bij u past.

Misschien heb je een vergunning nodig voor je dakkapel

Voor een dakkapel aan de voorzijde van uw huis heeft u een vergunning nodig, u bent verplicht om deze aan te vragen. Dit kan u eenvoudig bij de gemeente doen. Laat u het plaatsen aan de achterkant van uw huis? Dan heeft u waarschijnlijk geen vergunning nodig, mits uw dakkapel aan een aantal voorwaarden voldoet. Deze kunt u navragen bij de gemeente.