Bent u toe aan iets nieuws en denkt u aan verbouwen? Raamdecoratie kan ook een oplossing zijn. Raamdecoratie heeft namelijk een grote invloed op de sfeer van een ruimte. Het kan de ruimte zelfs een hele andere uitstraling geven, raamdecoratie heeft namelijk invloed op de lichtinval maar het is ook echt decoratie (versiering).

Raamdecoratie voor in de woonkamer

De woonkamer is één van de belangrijkste ruimtes in huis en dat komt omdat je daar het vaakst bent en daar je gasten ontvangt. Tegenwoordig besteden wij veel aandacht en geld aan ons interieur en dan met name aan de woonkamer. Het is belangrijk dat je veel licht houdt in de woonkamer, maar dat de zon wel wordt tegengehouden. Lichtdoorlatende of transparante rolgordijnen zijn ideaal voor in de woonkamer, ze zorgen voor privacy en toch voor veel licht in huis. Ook plisségordijnen en houten jaloezieën zijn populair voor de woonkamer, je kunt meer spelen met de lichtinval dan bij rolgordijnen.

Raamdecoratie voor in de keuken

In de keuken zie je vaak een rolgordijn hangen, ze zijn praktisch en gemakkelijk te monteren en te bedienen. Mocht het vies worden dan kun je rolgordijnen met een vochtige doek afnemen. Ook hier is het aan te raden om te kiezen voor lichtdoorlatende of transparante rolgordijnen, omdat licht ook in de keuken belangrijk is. Jaloezieën zijn ook erg handig in de keuken, omdat ze gemakkelijk af te nemen zijn.

Raamdecoratie voor in de werkkamer

In een werkkamer is licht belangrijk, maar de zon op je beeldscherm is niet prettig. Lichtdoorlatende of transparante rolgordijnen en plisségordijnen zijn ideaal voor op de werkkamer of je kantoor. Met plisségordijnen kun je het gordijn ook in het midden van het raam hangen, dan behoudt je je privacy maar kun je toch af en toe naar buiten kijken tijdens het werken.

Raamdecoratie voor in de badkamer

In de badkamer is privacy het belangrijkst. Je kunt dan het beste kiezen voor verduisterende rolgordijnen of aluminium jaloezieën. Deze zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn geschikt om te hangen in vochtige ruimtes.

Raamdecoratie voor in de slaapkamer

Voor in de slaapkamer zijn verduisterende rolgordijnen een absolute must. Ze verduisteren het beste en nemen niet veel ruimte in beslag. Er zijn verschillende kleuren rolgordijnen en zo is er voor iedere slaapkamer wel een geschikt rolgordijn te vinden. Je kunt met aluminium u-profielen de ruimte extra verduisteren, omdat er dan geen licht binnenkomt via de zijkanten.